Obed Verbeek (1979)

Social Worker (2006)

Ontmoeting, kennis en inspiratie staan voor mij centraal tijdens deze ontdekkingsreid evenals het delen hiervan. Ik heb veel sympathie voor initiatieven die bottom-up ontstaan en een pioniersfunctie hebben. Initiatieven over levenskwaliteit en natuurlijkheid. De conflicten die soms hieruit ontstaan met gevestigde kaders en gedachten laten een dynamiek ontstaan die nieuwe ontwikkelingen aanjagen.
Ik ben zelf sinds 2000 zeer nauw betrokken bij verschillende dergelijke initiatieven zoals Culturele Vrijplaats ”t Landbouwbelang'(2002) en “Het Landhuis”(2009). Hiernaast ben ik  freelance werkzaam als ontwikkelaar van sociale, maatschappelijke en creatieve projecten en producten.

Bart Dekker (1984)

Social Worker (2011)

Voor mij is deze expeditie een buitenkans! Als sociale ondernemer ben ik zeer geïnteresseerd in uitdagende initiatieven die bijdragen aan de diversiteit en duurzame ontwikkeling van onze samenleving.Tijdens de expeditie verwacht ik veel interessante denkers en doeners tegen te komen die als inspiratiebron zullen dienen voor mijn eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Tijdens en naast mijn studie Social Work ben ik nauw betrokken geweest bij allerlei (burger)initiatieven, zoals Buurttuin 6211, de Weggeefwinkel en burgerplatform ‘Transition Town Maastricht’. Momenteel ben ik werkzaam als mede-initiatiefnemer van Culturele Vrijplaats ‘Het Landbouwbelang’ en het Landhuis.